Предлагаме експертно обслужване по семейно и търговско правни спорове

Правна компетенция

Последно от Блога

Кога може да се приеме, че една отбрана е неизбежна?

ср, 15 мар 2017 12:50, 4005 преглеждания

адвокат наказателно право неизбежна отбранаИнститутът на неизбежната отбрана е уреден в Общата част на Наказателния кодекс. Нейната правна същност се състои в това, че нападнатият (отбраняващият се) упражнява правото си на защита, при която той или трети лица (произволни граждани, станали свидетели на нападението) причиняват вреди на нападателя с цел отблъскване на нападението.

51
Виж целия текст

Брачния договор и неговите предимства

чт, 26 яну 2017 15:51, 4763 преглеждания

предимства на брачен договор - адвокатБрачният договор е нов институт в семейното право и своеобразен заместител на действащата до 2009 година съпружеска имуществена общност (СИО). Брачен договор може да се сключи, както преди встъпването в брак (като предбрачен), така и по време на действащ брак.

52
Виж целия текст

Какво трябва да знаем за измамата и клеветата?

ср, 09 сеп 2015 19:36, 5281 преглеждания

адвокат - измама и клевета софияИзмамата и клеветата не са никак безобидни, а напротив, отнасят се към групата на закононарушенията и престъпленията. За съжаление, те са сред често срещаните проблеми на модерния свят най-вероятно поради нарастващия стремеж на човека към власт и пари, както и във връзка със загубата на морални ценности и скрупули. Днес постигането на висока позиция в обществото и бизнеса и увеличаването на богатството често се случват с помощта на нечестни, некоректни и незаконни методи. Много хора се опитват да преуспеят на чужд гръб, като по този начин погазват всякакви общочовешки ценности и закони. Два от най-популярните методи за това са измамата и клеветата, с които има немалък шанс да се сблъскаме днес и неусетно да станем техни жертви. Какво да очакваме и как да постъпим в такъв случай?

56
Виж целия текст

Нуждаем ли се от адвокат при сделка с недвижим имот?

ср, 09 сеп 2015 14:48, 5089 преглеждания

адвокат - продажба и покупка на имотНа пръв поглед изглежда, че покупко-продажбата на недвижимо имущество не изисква участие на адвокат и реално повечето хора като че ли избират да се придържат само към услугите на нотариус, които са задължителни. Но това ли е правилният подход? Всъщност консултацията с адвокат би направила процеса на сделката гладък и прозрачен и би спестила на клиента множество потенциални проблеми. В много ситуации е препоръчително преди сделките с недвижими имоти да се проведе такава консултация, защото някои случаи са по-особени и изискват професионален поглед от правна гледна точка. Ние Ви съветваме да отделите малко време за среща с нас преди да пристъпите към покупко-продажба, за да бъдете напълно спокойни и сигурни в действията си.

53
Виж целия текст

Как може да Ви помогнем при развод?

ср, 09 сеп 2015 14:22, 10435 преглеждания

бракоразводен адвокат софияРазводът е един от най-неприятните периоди в живота на човек, но все пак, за съжаление, той понякога се случва дори и при най-добрите семейства. Днес разводите са с притеснително висок процент за разлика например от времето на бабите и дядовците ни, когато, можем спокойно да кажем, това почти не се е случвало. Може би времената са трудни и напрегнати и ни принуждават да се променяме и да променяме чувствата и отношенията си един към друг. А може би причината е в самите нас. Но какъвто и да е поводът за това, факт е, че има много разводи, затова, когато се стигне до там, е хубаво да намерим възможно най-лекия изход от ситуацията. Най-добрият начин да направим това е, като потърсим ценната помощ на адвокат в този критичен момент.

55
Виж целия текст
Изпрати съобщение x
No database selectedNo database selectedNo database selectedNo database selected