адвокат - продажба и покупка на имотНа пръв поглед изглежда, че покупко-продажбата на недвижимо имущество не изисква участие на адвокат и реално повечето хора като че ли избират да се придържат само към услугите на нотариус, които са задължителни. Но това ли е правилният подход? Всъщност консултацията с адвокат би направила процеса на сделката гладък и прозрачен и би спестила на клиента множество потенциални проблеми. В много ситуации е препоръчително преди сделките с недвижими имоти да се проведе такава консултация, защото някои случаи са по-особени и изискват професионален поглед от правна гледна точка. Ние Ви съветваме да отделите малко време за среща с нас преди да пристъпите към покупко-продажба, за да бъдете напълно спокойни и сигурни в действията си.

Адвокатските услуги са ни необходими при сделка с недвижим имот, без значение дали е покупка или продажба, но главно когато закупуваме имущество. Хубаво е да се обърнете към нас, за да проверим всички положения, съпътстващи имота, който искате да купите, тъй като понякога не всички факти са ясни. Често, когато се разровим по-надълбоко в документацията на имота, откриваме неща, които до момента са били скрити и които могат да Ви създадат истински проблеми за в бъдеще. Но когато човек не се е занимавал с подобни сделки, той няма как да знае какво точно да търси и къде да го търси. Затова сме ние - адвокатите, които ще вземем нещата в свои ръце, ще проучим цялата ситуация, ще стигнем до дъното на всеки казус и ще Ви насочим дали това е Вашият имот или е по-добре да си потърсите друг. Само едно юридически грамотно лице може да прецени ситуацията от всички страни и да каже дали сделката си заслужава и съответно дали всичко е законно.

Ясно е, че повечето от Вас не са особено компетентни в правно отношение, а и това не е необходимо. Някои аспекти на документацията, свързана с недвижимите имоти, която обаче задължително трябва да се прегледа или подготви, не са съвсем разбираеми за Вас и е естествено да имате нужда от специализирана помощ. Тогава най-доброто решение е първо да се свържете с нас, като гарантираме, че ще се запознаем подробно със случая и ще Ви консултираме по най-удачния за Вас начин. След като вече всичко ни е ясно и няма никакви законови пречки сделката да се състои, можете да преминете към същинската покупко-продажба. Но не бива да извършвате такава мащабна сделка с лека ръка без участието на представител на закона, защото рискувате да сгрешите, като си закупите „нещо различно“ от това, което сте очаквали.